Servia dames 1 ligt uit de beker

Het eerste verlies voor Servia Dames 1

Afgelopen woensdag stond de eerste bekerwedstrijd voor de dames van Servia op het programma in Almere. De tegenstander, VC Alvo Dames 1, speelt in een eerste klasse poel, maar daar deinsde Servia niet voor terug. Vol energie en enthousiasme begonnen ze aan de eerste set. Servia wist de tegenstander goed onder druk te zetten en er was een goede teamspirit. Alvo was onder de indruk en maakte daardoor veel fouten. De eerste set was binnen.

De tweede set begon Servia weer met servicedruk, maar Almere verdedigde goed. Ook maakten ze steeds minder fouten, waardoor het lang gelijk op liep. Aan het einde van de set lukte het de dames van Servia niet om de set af te maken. Almere benutte het gat en scoorde door middel van een aantal ketsers en zo gingen zij er met de tweede set vandoor.

De derde set liepen de dames van Servia een achterstand op. Er was geen goede communicatie onder de spelers en er werden fouten gemaakt. Met een wissel konden ze de tegenstander even van de wijs brengen maar de dames konden de achterstand niet meer wegwerken. Helaas verloren ze deze set.

De vierde set gingen de koppies weer omhoog en kwam de pit er weer in. De dames bouwden langzamerhand een voorsprong op van 3 á 4 punten. Toch wist de tegenstander bij te blijven en bij een stand van 16-18 deden zij er nog een schepje bovenop. De dames van Alvo haalden veel goede aanvallen van Servia van de grond om vervolgens zelf te scoren. Jammer genoeg verloor Servia ook deze set en hiermee de spannende bekerwedstrijd.

Aanstaande zaterdag 3 november speelt Servia DS 1 om 13:00 thuis tegen VollinGo DS 6.