Servia heren 1 wint van Fusion

Na een moeizame competitiestart hebben de Viaanse heren met de eerste zege vorige week, veel vertrouwen in het vervolg van het seizoen. De mannen gingen afgelopen zaterdagavond dan ook met goede moed naar Rotterdam. In opnieuw een sterke wedstrijd worden de mannen van Fusion met duidelijke cijfers aan de kant zet, 1-3.

In de eerste set is het gelijk Servia dat de toon zet. Met een hoge servicedruk wordt het Fusion onmogelijk gemaakt om het spel op te bouwen. Passend blijken de Rotterdammers niet op hun best. Jan Peter Kok (die van de heerlijke winnaarsmacaroni 🤤) weet met een lange servicereeks een enorm gat te slaan, waardoor het verzet volledig gebroken is, 10-25 in het voordeel van Servia.

In de tweede set is Servia opnieuw de bovenliggende partij, maar weet dit niet te vertalen in de stand. De servicedruk van de mannen neemt wat af en Fusion komt juist beter in het spel. De Rotterdamse ploeg weet de scheidsrechter te frustreren met veel discussies, wat de aandacht van Servia ook wat doet verslappen. Met een aantal persoonlijke fouten aan het einde van de set is het Fusion dat profiteert en de set naar zich toe trekt, 25-20.

De derde set is Servia weer wat scherper. Aanvallend worden de Rotterdammers onder druk gezet en dat resulteert in een ruime voorsprong voor de Viaanse heren. Met veel servicefouten aan de kant van Fusion wordt de voorsprong verder vergroot en is het Servia dat de set binnen haalt, 19-25.

De vierde set is Servia oppermachtig. Met een goede servicedruk en sterk aanvallend spel wordt Fusion weggespeeld. Passer-loper Rik Meuleman is niet te houden door de blokkering en verdediging van de Rotterdammers. Bij een stand van 12-25 geeft Fusion zich gewonnen, 1-3.

Volgende week is Servia vrij, over twee weken speelt Servia zaterdag thuis tegen Prima Donna Kaas Huizen, om 16.30u in sporthal Helsdingen.