Heren 2 wint van Woerden

Vanmiddag werd er aangetreden tegen VC Woerden. Servia moest het deze week met twee man minder doen. Justin werd wederom opgeroepen als vervanger.

Servia start de eerste set sterk, bouwt een ruime voorsprong op, maar weet die ook weer uit handen te geven. In de bigpoints is Woerden weer helemaal terug in de wedstrijd. Uiteindelijk is het toch Servia dat aan het langste eind trekt en de set wint met 23 – 25.

Doordat Woerden weer terug in de wedstrijd is gekomen, is de tweede set een lastig verhaal. Woerden brengt servicedruk, waardoor Servia het passend lastig krijgt. Heren 2 strijdt voor wat het waard is, maar kan niet voorkomen dat de tweede set van het seizoen verloren wordt.

Ah fijn, dat kan gebeuren. En zo geschiedde dat Servia er de derde set gewoon weer staat en doet wat het moet doen. Dankzij veel aanvallende kracht van passer-loper Martijn Visser wordt de set op 17 – 25 winnend afgesloten.

In de vierde set kijkt Servia het grootste gedeelte van de set tegen een achterstand aan. Bij 21 – 17 serveert Pim Jenniskens een goede serie waardoor Servia langszij komt. Vervolgens is het stuivertje wisselen. Op 24 – 25 speelt de spelverdeler van Woerden de bal als achterspeler over het net. Libero Gerard de Zwart weet de scheidsrechter hier op subtiele wijze van op de hoogte te brengen. Het punt is binnen en Servia wint de set en dus de wedstrijd met 1 – 3.

De mannen staan nu 6 punten los van de concurrentie en kunnen nog zeker drie weken genieten van de eerste plek💪