Update Servia 19 mei 2021

Beste volleyballers van Servia, 

Op 13 oktober 2020 werden er meerdere beperkende maatregelen genomen omtrent het binnensporten. Op 15 december 2020 werd besloten om alle binnensportlocaties te sluiten. In de tussentijd zijn er kleine versoepelingen m.b.t. het buitensporten doorgevoerd en sinds vandaag is het voor het eerst weer deels mogelijk om in de sporthal te volleyballen. We gaan langzaamaan met elkaar op weg naar de situatie waarin druk bezochte trainingsavonden en immer gezellige thuiszaterdagen weer normaal worden. En wat kijken wij daar naar uit! Een club als Servia bruist, leeft en is een verbindende factor voor velen van ons. Dat we dit een tijd niet hebben ervaren is heel jammer, des te meer reden om er extra van te genieten als het wel weer mogelijk is. 

Maar… zo ver is het nog niet. Wel zijn de eerste versoepelingen aangekondigd. De volgende regels zijn van toepassing per 19 mei 2021: 

Indoor volleybal

 • Er geldt een maximum aantal van 30 personen in een ruimte, inclusief trainers, exclusief personeel van de accommodatie. 
 • Kleedkamers, douches en kantines blijven gesloten. Toilet mag wel opengesteld worden. 
 • Buiten het sporten om geldt de 1,5 meter afstandsregel voor een ieder ouder dan 18 jaar. 
 • Reserveren/registratie en een gezondheidscheck zijn verplicht. 
 • Iedereen van 13 jaar of ouder draagt binnen een mondkapje. Deze mag gedurende het sporten af. 

Tot en met 17 jaar

 • Er mag in groepsverband gewoon getraind worden, zonder de 1,5 meter afstandsregel (wel 1,5 m tot trainer)
 • Er mogen wedstrijden gespeeld worden, maar alleen met teams van de eigen vereniging. 
 • Er geldt dispensatie voor jeugdspelers van 18 jaar en ouder als zij in de A-jeugd spelen. 

18 jaar en ouder

 • Er mag gesport worden in groepjes van maximaal 2 personen per veldhelft, exclusief de trainer. Dit houdt in dat er 4 volwassenen (18+ jaar) mogen trainen op een veld. Echter mag er niet gemengd worden en blijven de groepjes van 2 gedurende de training op hun eigen helft. Dit staat niet in het landelijk protocol verantwoord sporten vermeld, maar is tussen de bonden en NOC*NSF kortgesloten. 
 • Zij houden continu 1,5 meter afstand tot elkaar, tijdens en buiten het sporten om.

Outdoor Volleybal

 • Naast de gedeeltelijke opening van de binnensport, krijgt ook de buitensport meer ruimte. Waar eerder volwassenen van 27 jaar en ouder in groepen van maximaal 4 personen mochten trainen, wordt dit verruimd naar 30 personen. Wel blijft de 1,5 meter afstandsregel voor deze groep van kracht. 
 • Voor de buitensport wijzigt er voor de jeugd en jongvolwassenen tot en met 26 jaar niets. Zij mogen in groepsverband blijven trainen, zonder de 1,5 meter afstandsregel. 

Voor Servia betekent dit het volgende: 

 • Voor alle jeugdteams is binnen trainen per donderdag 27 mei 2021 weer mogelijk. Ook is het toegestaan voor jeugdtrainers om de trainingen buiten te blijven verzorgen. Op korte termijn volgt er een inventarisatie onder de jeugdtrainers. De indoor trainingen faciliteren we volgens het trainingsschema op maandagen en donderdagen tot en met maandag 28 juni. Daarna volgt er voor de jeugd een zomerstop.
 • Iedereen ouder dan 18 jaar kan de gehele week gebruik maken van de beachvelden. De versoepelingen maken het mogelijk om 4 tegen 4 te spelen, mits er 1,5 meter afstand (ook tijdens het sporten) gehouden wordt. Spelers zijn zelf verantwoordelijk voor het naleven van deze regels.
 • Reserveren van de beachvelden kan via het reserveringssysteem op www.serviabeach.nl. Er komt geen vast trainingsschema. Vooruit boeken is in het systeem mogelijk. Wel vragen we iedereen solidair te zijn, zodat zoveel mogelijk mensen gebruik kunnen maken van de beachvelden. Als je toch vooruit boekt, dan vragen we je om tijdig aan te geven als je toch niet gaat (annuleren kan door een e- mail te sturen naar beach@servia.nl). Op maandag en donderdagen is extra ruimte gecreëerd door de beachvelden in Lexmond in te zetten.
 • Voor de senioren gaan de trainingen binnen helaas nog niet van start. De maatregelen zijn nog dermate strikt dat er slechts een zeer beperkt aantal mensen kan sporten (4 max.) die ook gedurende het sporten 1,5 meter afstand moeten houden.
 • Zodra er verdere versoepelingen aangekondigd worden gaan wij het als bestuur, in samenwerking met Sportcentrum Helsdingen (zo nodig ook in de zomervakantie), mogelijk maken om de trainingen binnen te hervatten. We zullen te zijner tijd bij alle seniorenteams inventariseren wat de wensen zijn.
 • Er geldt een uitzondering voor heren 1. Zij zullen vanaf volgende week starten met de eerste binnen trainingen. Als vanzelfsprekend houden zij zich aan alle restricties. De belangrijkste reden om heren 1 wel weer te laten starten met trainen is het niveau wat zij spelen (1e divisie). Daarnaast zal ook de concurrentie van H1 starten met de eerste trainingen, moet de selectie nog officieel vastgesteld worden en vraagt de opbouw naar een dergelijk niveau een langere voorbereiding. Aangezien zij op een centercourt trainen is het mogelijk om op 2 velden met in totaal 8 spelers te trainen. We rekenen op begrip voor deze uitzondering. 

Kortom, we zijn blij met de kleine versoepelingen die mogelijk zijn en kijken uit naar een situatie waarin we met elkaar weer gezellig een hapje en drankje kunnen doen na het volleyballen in de sporthal!

Vriendelijke groeten,

namens het bestuur,

Johan Beijen (voorzitter)