Derby winst voor Volleybaldingen.nl/Servia heren 1

Op zaterdag 10 oktober stond de wedstrijd tegen NVC heren 1 uit Nieuwegein op het programma. Van het huidige team van Volleybaldingen.nl/Servia zijn Rik Meulemans, Kelvin Wolken, Lars Oostrom en Michiel de Haan allemaal een of meerdere seizoenen voor NVC uitgekomen en extra gebrand om de wedstrijd te winnen.

De eerste set ging gelijk op. Vincent de Bie komt een aantal keer in het veld om te serveren. Hierdoor wordt rond de 20 punten een gaatje geslagen met NVC wat niet meer wordt weggegeven. Met een sterk blok van Lars Oostrom en Wayne Hol wordt het laatste punt binnengehaald (25-23).

De start van de 2e set is voor Servia. Spelverdeler Wayne Hol kon goed zijn middenaanvallers Lars Oostrom en Jan Peter Kok vinden. NVC liep gedurende set de achterstand in en wist door een goede serviceserie aan het einde van de set de winst te pakken (24-26).

In de derde set deed Servia er een stapje bij. Met Yme Veenje op de plek van Johan Beijen werd er sterk gestart. Dit werd de hele set doorgetrokken en Servia trok de set redelijk eenvoudig naar zich toe (25-18).

Het goede spel werd in de start van de vierde set doorgezet. Al snel stond er een voorsprong van 12-7 op de borden voor Servia. Daarna ging het stroever en had Servia meer moeite om de punten te scoren. NVC kwam nog dichtbij maar kon niet doortrekken. De winst van de set en daardoor de wedstrijd was voor Servia (25-22). Door deze overwinning staan de mannen van Servia weer aan de kop van de 1e divisie.

De volgende wedstrijd staat op zaterdag 17 oktober 2020 om 15:45 in Woerden op het programma.