Vier punten voor dames 1

Afgelopen speelde Dames 1 tegen VOC-Maarssen. Een vliegende start, dat beschrijft het begin van de wedstrijd. De eerste set wordt sterk gestart door Servia. Zowel met de aanval als de blokkering worden punten gescoord. Al snel staat er 10-1 op het scorebord. Maarssen probeert in hun spel te komen, maar het lukt hen niet om de grote voorsprong weg te werken. De set wordt binnen gesleept met 25-13.

Het sterke spel zetten de dames door in de tweede set. Maarssen probeert Servia met wissels en doortik balletjes uit het spel te halen, maar dat werkt niet. De prikballen worden doorzien en ook de blokkering van Maarssen kan de aanvallers niet stoppen. De voorsprong van de dames wordt door wat foutjes niet verder uitgebreid. Toch is de tweede set weer voor Servia: 25-19.

De derde set is een kopie van de eerste. Stefanie weet de voorsprong nog ruimer te maken met haar servicereeks. Maarssen probeert dit te doorbreken met time-out. Het heeft geen nut. Servia blijft scoren en Maarssen krijgt het lagere plafond tegen. Ze komen iets terug met een service reeks, maar de voorsprong blijft: 16-7. Achterin laat Servia soms wat liggen, maar dat wordt gecompenseerd met de aanvalskracht. De set wordt afgemaakt: 25-14.

De vierde set is het tegenovergestelde van de eerdere sets. Maarssen en Servia lopen gelijk op. Dit brengt hen zin hun spel en een goede service brengt hen op voorsprong. De dames weten dit niet op te lossen en Maarssen blijft scoren. In de eindfase van de set weet Servia toch nog punten te scoren, ze komen terug in het spel. Maar de voorsprong van Maarssen was te groot, zij winnen de laatste set met 25-18.

Deze 3-1 overwinning brengt Servia naar de 4e plek. Aanstaande vrijdag staat de volgende wedstrijd op het programma: tegen Boni DS1, de nummer 2.