Update start seizoen 2020-2021

Vianen, 16 augustus 2020

Beste leden van Servia,

Allereerst hopen we dat iedereen een heel goede vakantie heeft gehad en nog steeds gezond en fit is. Na een lange tijd niet of buiten te volleyballen staat het nieuwe seizoen dan eindelijk voor de deur! Enige tijd gelden hebben we bij alle trainers/coaches geïnventariseerd welke teams gebruik willen maken van het aanbod om 2 weken eerder te starten met trainen. Afgelopen week is door Cees de Groot in de verschillende whatsappgroepen het ietwat afwijkende trainingsschema voor deze 2 weken met jullie gedeeld. We zijn blij dat we dus komende maandag, 17 augustus, mogen starten in de sporthal die normaal gesproken tot 31 augustus gesloten zou zijn.

Tot 31 augustus zal de horeca gesloten blijven en is het niet mogelijk om in de sporthal te douchen. We verwachten begin september meer informatie te kunnen geven over de wijze waarop de competitie van start zal gaan. De Nevobo maakt hier nu richtlijnen voor. Ook zal er in overleg met het sportcentrum afspraken gemaakt worden over trainingsavonden en thuiszaterdagen. Hierover informeren we jullie zodra dat mogelijk is.

Om ervoor te zorgen dat we veilig met elkaar kunnen sporten en gezond blijven willen we jullie erop attent maken dat:

  • Iedereen die op vakantie is geweest naar een ‘oranje’ of ‘rood’ land in quarantaine gaat en dus niet mag trainen.
  • Iedereen die klachten heeft zich laat testen en zolang er geen resultaat is, niet komt trainen.
  • Algemene hygiënemaatregelen nog steeds van kracht zijn: niezen en hoesten in de elleboog, handen wassen voor en na de training, bij klachten thuisblijven en afstand houden waar mogelijk. Tijdens de trainingen is het niet verplicht om 1,5m afstand te houden.


Verder zijn er wat volleybalspecifieke gebruiken die we graag onder de aandacht brengen:

  • In het volleybalveld tijdens de training is afstand van 1,5 meter niet verplicht, zodra de training over is en buiten het veld is dat wel verplicht.
  • Gewoontes zoals met z’n allen yellen, in het midden van het veld bij elkaar komen en handje klap geven raden we ten zeerste af.
  • Gebruik als team je eigen ballentas en mix deze niet met andere teams.
  • Zorg voor je eigen bidon, drink niet uit gezamenlijke waterflessen.


We vragen jullie om bovenstaande na te leven en ervoor te zorgen dat we met z’n allen gezond kunnen (blijven) sporten.

Tot slot nog een paar ‘save the dates’:

  • Maandag 31 augustus: schoenenpasavond
  • Zaterdag 5 september: speciale seizoensopening (einde middag, meer info volgt snel)
  • Woensdag 23 september: Algemene Ledenvergadering (20.00 uur)

Vriendelijke groeten,

namens het bestuur!