Selectie van Volleybaldingen.nl/Servia H1 is compleet

Afgelopen week werd Kelvin Wolken, 28 jaar, toegevoegd aan de selectie van Volleybaldingen.nl/Servia Heren 1. Kelvin speelde tot zijn 20ste bij Nivoc 68 (Nieuwegein) en na de fusie bij Florie/NVC in de derde en tweede klasse als passerloper. Tijdens het studeren verkaste hij naar E.S.V.V. Hajraa in Eindhoven, waar hij op zijn top in de tweede divisie acteerde. Met de komst van Kelvin naar Servia is het team compleet voor het seizoen 2020/’21.

Na een korte stop in seizoen 2018/’19- waarin hij genoot van de mooie cultuur van Latijns Amerika- kwam Kelvin tot het besef dat plezier in het volleybal belangrijk is. Hij is in het eerste klasse team van zijn ééneiige tweelingbroertje bij VV Utrecht als spelverdeler gaan spelen, voornamelijk omdat hij spelverdelen fantastisch vindt.

In die hoedanigheid maakte hij dan ook kennis met Servia. Jeugdvriend Michiel de Haan en oude bekende Rik Meuleman hebben hem benaderd om, vanwege een blessure van de enige spelverdeler van Servia H2 Pim Jenniskens, mee te trainen als spelverdeler.

Positie switch
”Vanaf dat moment heeft Michiel de Haan alles op alles gezet om mij te overtuigen om bij Servia te gaan spelen. Daarnaast heeft ook de hoofdtrainer Michiel de Ruijter meerdere malen gevraagd om bij het eerste team aan te sluiten. Weliswaar niet als spelverdeler, maar als libero”, vertelt Kelvin.

Deze keuze was niet makkelijk omdat hij nog niet wist of hij het spelplezier zou kunnen vasthouden op eerste divisie niveau als libero. Na een paar weken mee te trainen op gras, enkele keren in de zaal en een uitgebreide barbecue tot in de late uurtjes in het huis van hoofdtrainer Michiel, werd het besluit genomen. Hij kiest voor zijn rol als libero bij Volleybaldingen.nl/Servia H1.

Kelvin over zijn keuze: “Servia H1 lijkt een mooie balans te hebben gevonden tussen felheid op elkaar en toch een hoog acceptatie niveau, omdat ze elkaar door en door kennen. Er wordt veel waarde gehecht aan activiteiten buiten het veld en dat maakt het team sterk.

Een gezonde balans tussen jonge, leergierige jongens die hard trainen om te concurreren met de ervaren, dragende spelers die stiekem hopen dat het ze lukt. Stuk voor stuk hebben ze een fantastische drive om te winnen, een groot hart voor vereniging Servia, een enorme binding met haar leden én zin in bier na een training of wedstrijd. Ik heb het gevoel dat iedereen zichzelf kan en mag zijn, dit is een basis waarop je kunt bouwen en bijdraagt aan het succes dat dit team heeft doorgemaakt.“

Dominant en aanwezig
Kelvin over zichzelf als speler: “Ik ben een dominante, aanwezige speler en heb altijd een organisatorische rol aangenomen. Ik probeer situaties te voorspellen, zo snel mogelijk in te schatten en dit te communiceren om misverstanden te voorkomen. Verder probeer ik mijn energie te gebruiken om andere spelers beter te laten spelen, elke speler behoeft een andere benaderingswijze en ik zal dit proberen te sturen binnen het team.

Ik vind psychologie bij volleybal heel interessant en volgens mij deelt de trainer deze interesse, ik ben benieuwd naar zijn invulling hiervan. Volleybal is een passie, ik hoop deze passie te kunnen delen met mijn teamgenoten en te laten zien in het veld en daarbuiten. Hopelijk resulteert dit in een seizoen met spannende wedstrijden en een solide 1e divisie plaats voor Servia H1. We gaan ervoor, samen.”