Update coronavirus: Nevobo beeïndigt competitie

Beste leden,
Via deze weg houdt Servia jullie op de hoogte van de ontwikkelingen rondom het Coronavirus. Middels deze zogenaamde ‘slow-blog’ delen we de stand van zaken m.b.t. trainingen, competities en andere relevante zaken.

De belangrijkste zaken op een rij:

 • Competities beëindigd
 • Geen trainingen tot nader order voor alle teams
 • Alle evenementen t/m 1 juni uitgesteld
 • Sportcentrum Helsdingen tot nader order gesloten


24 maart 2020
Evenementen t/m 1 juni uitgesteld


19 maart 2020
Bericht van het bestuur

Beste Servia-leden,

Vorige week informeerden wij jullie reeds over het sluiten van Helsdingen en het besluit van de Nevobo om alle wedstrijden t/m 31 maart af te lasten. Inmiddels heeft Helsdingen de deuren tot nader order gesloten en heeft de Nevobo laten weten dat de competities ten einde zijn. Natuurlijk is het erg jammer dat we op deze manier het seizoen moeten afsluiten, maar de redenen hiervoor zijn zeer begrijpelijk en zorgwekkend. We hopen dat al onze leden en hun familie in goede gezondheid (blijven) verkeren.

Competitie-indeling seizoen 2020-2021

De Nevobo heeft haar leden opgeroepen om zich uit te spreken over de wijze waarop de competitie- indeling volgend seizoen tot stand zou moeten komen. Ze hebben hiervoor 3 opties:

 1. Er zijn dit seizoen geen kampioenen en degradanten, ieder team komt in 2020-2021 in dezelfde competitie uit.
 2. We hanteren de resultaten van een enkele competitie (volledige eerste seizoenshelft) om tot een eindstand te komen die de indeling voor volgend seizoen zal bepalen.
 3. We hanteren de huidige stand in de competities.

Als bestuur hebben we onze mening bij de Nevobo kenbaar gemaakt. We hebben gekozen voor optie 1 omdat we dit de meest eerlijke vinden. Daarbij denken we dat het voor de totale vereniging het meest gunstig uitvalt.

Evenementen

In de maanden april en mei staat het volgende gepland:

 • 4 april – Super Saturday (deze komt te vervallen, mogelijk begin volgend seizoen)
 • 11 april – Minitoernooi (deze komt te vervallen)
 • 16 mei – Eindfeest (vooralsnog gaat dit door, nadere info volgt)
 • 29 mei – Bedrijvenvolleybaltoernooi (vooralsnog gaat dit door, nadere info volgt)
  Aanmeldingen voor het toernooi blijven welkom

Contributie

Begin april innen we het laatste kwartaal van de contributie seizoen 2019-2020. Het is nog niet duidelijk tot wanneer we niet kunnen trainen en of dit überhaupt nog zal gebeuren voor de zomerstop. Zolang er geen duidelijkheid over is, loopt de contributie door. Aan het eind van het seizoen maken we de financiële gevolgen inzichtelijk. Naar aanleiding daarvan komt het bestuur met een mogelijk compensatievoorstel.

We hopen jullie voldoende geïnformeerd te hebben. Voor eventuele vragen kunnen jullie contact opnemen via bestuur@servia.nl. Voor nu veel gezondheid en let een beetje op elkaar!

Namens het bestuur van volleybalvereniging Servia,
Johan Beijen (voorzitter)


19 maart 2020

Door het afgelasten van alle volleybal gerelateerde activiteiten zijn leden van Servia creatief in de weer met thuisoefeningen. Ook via Instagram blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Volg @serviavolleybal.

View this post on Instagram

Goed bezig dame!! #wcvolley #challenge

A post shared by Servia Volleybal Vianen (@serviavolleybal) on


18 maart 2020
Nevobo: “Competities Topdivisie en lager gestopt”

De Nevobo maakt vandaag bekend dat alle competities van Topdivisie en lager per direct worden gestopt. Voor de Eredivisie is een alternatief play-off programma voorgesteld.

Vanwege het coronavirus kan in ieder geval t/m 6 april niet worden getraind en gespeeld. De laatste reguliere competitieronde staat op het programma voor 18 april. Na lang beraad is besloten dat er geen uitvoerbaar scenario bestaat om deze competities op een sportief gelijkwaardige en eerlijke manier tot een goed einde te brengen. De volleybalbond vraagt haar leden om actief mee te denken hoe er voor het seizoen 2020-2021 een eerlijke competitie-indeling kan worden gemaakt. Voor de Eredivisie is een alternatief play-off programma voorgesteld, dat, mits de omstandigheden het toelaten, eind april / begin mei kan worden gespeeld.

Lees het hele artikel van de nevobo hier.


Vianen, 16 maart 2020
Aan: alle leden van volleybalvereniging Servia

Beste leden,

Naar aanleiding van het persbericht van donderdagmiddag 12 maart is door de Nevobo besloten om alle competitiewedstrijden t/m 6 april 2020 af te lasten. Na contact met de gemeente zijn alle trainingen al afgelast. Het sportcentrum Helsdingen is vanaf 13 maart t/m in ieder geval 1 april gesloten. Alle trainingen komen in ieder geval t/m 6 april te vervallen.

De Nevobo zal zich de komende dagen beraden over de manier waarop de diverse competities en toernooien tot een goed einde worden gebracht.

Vanuit het bestuur communiceren we zodra er meer bekend is. Alle communicatie zal verlopen via:

– www.servia.nl
– Facebook (www.facebook.com/serviavolleybal) – Instagram (serviavolleybal)
– En de verschillende Whatsapp groepen

We hopen jullie voldoende geïnformeerd te hebben. Voor eventuele vragen kunnen jullie contact opnemen via bestuur@servia.nl.

Namens het bestuur van volleybalvereniging Servia, Johan Beijen (Voorzitter)

Actuele informatie vanuit de Nevobo kan hier gevonden worden.