Servia van start in de tweede divisie

( 22-9-2018 )

Met de promotie naar de tweede divisie neemt de kwaliteit van de tegenstanders aanzienlijk toe. Deze zaterdag staat de eerste wedstrijd tegen Gemini Kangoeroes op het programma. De heren uit Voorschoten maken indruk met een hoge servicedruk. Servia staat drie sets met knikkende knieën in het veld, pas in de laatste set weten de Viaanse heren te overtuigen. De wedstrijd eindigt met 3-1 in het voordeel van Gemini.

Ondanks een overtuigende voorbereiding, waar o.a. eerste divisionist Velo aan de kant werd gezet, start Servia deze zaterdag zonder zelfvertrouwen aan de wedstrijd. Gemini heeft een goede servicedruk, waardoor Servia niet aan aanvallen toekomt. Dankzij een sterke servicereeks halverwege de set van Johan Beijen komen de Viaanse heren nog wat terug. Het herstel is echter van korte duur. Ondanks de nodige wissels komt Servia niet meer in de set en stevent het af op een snel verlies, 25-19.

De tweede set wordt Servia opnieuw serverend onder druk gezet. Passend is er bij vlagen wat verbetering zichtbaar, maar lukt het de Viaanse mannen niet om aanvallend te overtuigen. Gemini blijft goed op schot en neemt een voorsprong. Servia kan niet anders dan hopen op een kantelpunt, maar die komt deze set niet meer, 25-21.

De derde set is Servia volledig van slag. Passes komen niet aan en ook blokkerend wordt het de Voorschotense heren niet moeilijk gemaakt. Opnieuw wordt er druk gewisseld, maar helaas levert het niets op, 25-13.

De vierde set speelt Servia nog voor het eerste punt in de tweede divisie en dat is goed zichtbaar. Er wordt hard gewerkt door de Viaanse heren, waar Gemini juist wat in slaap lijkt te zijn gesust door de makkelijke sets. Gemini sputtert aan het einde van de set nog wat tegen, maar met een slimme aanval van Bart de Groot heeft Servia het initiatief weer terug en rond de set snel af, 20-25 en 3-1.

Komende zaterdag speelt Servia thuis tegen Maatwerkers VCN om 16.30u in sporthal Helsdingen.