Servia Heren 1 start nieuwe seizoen met nederlaag in beker

Servia Heren 1 weet de eerste wedstrijd van het nieuwe volleybalseizoen niet te winnen. In Hooglanderveen is Switch met 3-0 te sterk voor de Vianezen. Zo starten de heren niet als gewenst, maar haalt deze nieuwe samenstelling ondanks de nederlaag toch ook lichtpunten uit deze wedstrijd.

Het eerste team van Servia bestaat dit seizoen uit een mix van ervaring en aanstormend talent. Net als afgelopen jaar hebben Martin Zwaan, Pim Jenniskens, Michiel de Haan, Casper Manuputty, Mike Wolken en Kelvin Wolken hun vaste waarde voor de ploeg. Maar dit seizoen maken ook Stefan van der Horst, Matthijs Manuputty, Lacho Stanchev, Kay Olivier en Stef Planje de definitieve overstap vanuit het tweede om Heren 1 te versterken. Tot slot komt Mats de Zwart over vanuit de jeugd om het team compleet te maken. Nog altijd staan trainer Ralph Sap en assistent-trainer Ruud Zwaan aan het roer van dit Heren 1.

Switch Hooglanderveen is in een wedstrijd om de beker de eerste tegenstander van Servia dit seizoen. Een ervaren team dat uitkomt in de derde divisie. Dat is een klasse hoger is dan de promotieklasse waar Servia dit seizoen in gaat spelen. Het begin van de wedstrijd is voor Servia. Met een stabiele voorsprong dwingt ze Switch tot een time-out waarna ook zij steeds meer gas begint te geven. De stand wordt gelijkgetrokken door de thuisploeg waarna een spannende slotfase lonkt. Waar de Vianezen zeker niet onderdoen voor hun tegenstander, komt het aan het einde van de set, met een stand van 25-22, net te kort.

Bij de start van set twee blijven beide teams aan elkaar gewaagd. Switch laat zich met name in de verdediging steeds meer gelden. Ondanks een aantal hard geslagen ballen van passer/lopers Stefan van der Horst en Kelvin Wolken en diagonaal Michiel de Haan, weten de mannen uit Hooglanderveen veel hiervan van de grond te houden, wat een aantal lange rally’s oplevert. Nadat er later in de set wat onenigheid tussen beide teams wordt geuit, wordt de focus weer gelegd op het volleyballen. Servia ziet Switch op dat moment steeds meer weglopen in de score. Met een eindstand van 25-20 wordt dit niet meer rechtgetrokken.

In de derde set begint Switch sterker en weet het meteen een gat te slaan. Servia doet nog wel mee en laat een aantal leuke side-outs zien. Wanneer Switch steeds dichterbij de winst van de wedstrijd lijkt te komen, zetten de Vianezen nog één keer aan waarbij de schade met een servicereeks van Pim Jenniskens nog ietwat wordt beperkt. Toch is het Switch dat met een uiteindelijke stand van 25-19 de wedstrijd eindigt met een 3-0 overwinning.

Aankomende donderdag om 20:30 krijgt Servia de kans om deze nederlaag weg te spoelen. Wederom staat er een bekerwedstrijd op het programma. Forza Hoogland, dat eveneens uitkomt in de derde divisie, zal de tegenstander zijn in Vianen.