Heren 2 maakt het spannend

Gisteren aan mogen treden tegen Vollingo uit Gouda. Ervaringen uit het verleden leert dat wij na de winterstop altijd een mindere periode kennen dus we hadden onszelf al gewaarschuwd. Sterk beginnen was onze doelstelling. Dus begonnen we de wedstrijd. Aangezien de tegenstander ook zoiets hadden ontstond er een heerlijk gevecht om de 1ste set te winnen. Lange tijd ging het gelijk op totdat de tegenstander enkele punten uit liepen. Bij een stand van 14-18 achter kwam ons ware gezicht naar boven. Hard werken voor elkaar en uiteindelijk na een spannend slot de set met 26-24 in ons voordeel binnen halen.

De 2de set gingen we op gelijke voet door een door service druk en goed spel kwamen de mannen uit Gouda er niet aan te pas. 2de set was met 25-12 ook voor ons.

De 3de set was een set die wij allemaal en het publiek niet snel meer zouden vergeten. Na een snelle start kwamen de gaten terug in de wedstrijd en waren we enorm aan elkaar gewaagd. Zo kwam het voor dat wij 10 setpoints niet konden verzilveren en de tegenstander aan 2 setpoints genoeg had om deze set met 34-36 te winnen.

Deze set had bij beide teams het nodige van de conditie gevergd.

De 4de set was daarom in het begin erg gezapig aan beide kant. Onnodige fouten over en weer. Dit ging ook lange tijd gelijk op en aan het eind van de set sloeg de teller door naar de tegenstander waardoor er 21-25 op het scorebord stond en er dus een 5de set gespeeld moest worden.

Aangezien wij de laatste 5-setters vaak winnen hielden we ons vast aan dit geven.
En zo gebeurde het dus dan ook dat wij bij de helftwissel een voorsprong hadden van 4 punten die we niet met uit handen zouden geven. Ze kwamen nog wil aardig dichtbij tot 11-10, maar toen waren wij er klaar mee en stoomden door naar 15-11 en komen weer overwinning op onze conto schrijven.