Volleybal speeltuin

Kinderen van 4 t/m 7 jaar kunnen wekelijks onder leiding van Bert van Loo terecht in de volleybalspeeltuin, op zaterdagochtend om 09:15-10:15 uur in sporthal Helsdingen.

Motoriek en beweging
De volleybalspeeltuin is bedoeld om jonge kinderen kennis te laten maken met het volleybal. Maar het gaat vooral om plezier te hebben in bewegen (met en zonder bal) en om de motoriek meer te ontwikkelen. De volleybalspeeltuin gaat vooraf aan het circulatieminivolleybal (CMV).

Met en zonder bal
De ervaren trainer verzorgt een leuke les: gevarieerde oefeningen met een bal, klimmen en klauteren, balanceren en vooral veel bewegen. Alle oefeningen worden in spelvorm gegoten, zodat het goed aansluit bij de belevingswereld van deze jonge kinderen. In de speeltuin kunnen ze lekker een uur ravotten met bal, zonder bal, rennen, duwen, slingeren en allerlei andere leuke dingen doen.

Snelle ontwikkeling
Het gaat niet alleen om volleyballen maar gewoon om de algemene lichamelijke ontwikkeling van uw kind. Kinderen ontwikkelen zich namelijk heel snel rond deze leeftijd. Daarnaast leren ze met elkaar om te gaan en leren ze hoe met winnen en verliezen om te (kunnen) gaan.

Kortom, de speeltuin is speels, actief en heeft de motorische en sociale ontwikkeling van het kind tot doel.