Servia opent competitie met nederlaag

Servia heren 1 verloor afgelopen zaterdag de openingswedstrijd in de promotieklasse. In Nieuwkoop was Waterlanders heren 1 met 4-0 te sterk.

De wedstrijd begint dramatisch voor de ploeg uit Vianen. Nadat het scoreboard een stand van 9-0 voor Waterlanders aangeeft weet Servia pas haar eerste punt van de wedstrijd te scoren. De grote achterstand waar de Vianezen dan tegen aankijken wordt gedurende de set nog wat kleiner, maar niet meer rechtgetrokken. Met een uiteindelijke stand van 25-16 is de eerste set overduidelijk voor Waterlanders.

Na de valse start in de eerste set, laat Servia in set twee veel meer zien wat het waard is. Bij een stand van 7-13 in het voordeel van de Vianezen dwingt het de tegenstander tot een time-out. Waterlanders loopt vanaf dan langzaam in en weet bij een stand van 21-20 de voorsprong over te nemen. Vanaf dan gaan vier van de vijf punten gespeelde punten naar de thuisploeg waarmee het de tweede set met 25-21 wint.

Aan de start van set drie doen beide teams wederom niet voor elkaar onder. Waterlanders houdt Servia steeds twee punten onder zich, maar de uitploeg blijft meedoen in deze set. Wanneer het uiteindelijk 14-8 voor de ploeg uit Nieuwkoop staat, wordt het verschil voor Servia te groot en verliest het ook de derde set: 25-14. De laatste set is in dat opzicht een kopie van set drie. Waar het dit keer tot een stand van 11-11 gelijk opgaat, loopt Waterlanders vanaf dat moment opnieuw weg in de score. Een eindstand van 25-17 in set vier verzekerd de 4-0 winst voor de thuisploeg.

Zaterdag staat er voor Servia wederom een uitwedstrijd op het programma. Ditmaal wordt er afgereisd naar Bodegraven voor een wedstrijd tegen VSTS.