Volleybalvereniging Servia
 
Zoeken

d volleybalvereniging van Vianen
verslagen actueel

Servia Ds1 wint van De Valk Ds1
( 29-9-2018 )

Op de eerste thuisdag van het seizoen wint Servia Ds1 4-0 van De Valk Ds1 uit Montfoord. De eerste vijf punten zijn binnen en Servia begint met een vierde plek aan de competitie.

Servicedruk
In de oefenwedstijden bleek dat Servia zelf veel moeite had met de servicedruk van de tegenstanders. Door een mindere service pass kwamen ze niet altijd goed in hun spel. In deze wedstrijd wisten ze dat om te draaien. Met veel servicedruk hadden ze de tegenstander goed onder controle. Met mooie servicereeksen van onder andere Nienke Hendriks en Zo Lubben konden ze in de eerste set snel een voorsprong opbouwen. Er werd dik gewonnen met 25-10. In de tweede set liep het spel gelijk op met de tegenstander tot 11-10. Na een goede time-out van coaches Dominick van Bentum en Mark-Jan van Unnik serveerde Yvon Verburg de set uit en het werd 25-12.

Spannende derde set
In de derde set werd de servicedruk van Servia minder, waardoor de dames van De Valk meer in hun spel kwamen. Servia ging mee rommelen met de tegenstander. Er werden onder andere veel persoonlijke fouten werden gemaakt. In de big points werden de dames weer wakker. Er werd weer voor elke bal gevochten en ze wonnen de set nipt met 25-22. Nadat de dames van De Valk zo dichtbij waren gekomen, maar toch de set hadden verloren waren ze in de vierde set opgebroken. Servia kon de set uitspelen, het werd 25-14.

Volgende week speelt Servia Ds1 uit tegen Taurus Ds4 in Houten.


facebook