Servia wint ondanks beroerde eerste set van VV Amsterdam

Met nog maar 5 wedstrijden te gaan neemt de spanning voor ploegen met degradatiekansen iedere week
toe. Ondanks de zesde plek is Servia nog niet helemaal zeker van behoud in de tweede divisie.
Tegenstander Amsterdam bungelt onderaan en moet er alles aan doen om punten te verzamelen.
Achterstand
Amsterdam start de wedstrijd met veel overtuiging en zeer grote servicedruk. Servia lijkt last te hebben
van spanning en het rumoer in de hal, waardoor er binnen korte tijd een grote achterstand op het telbord
staat. Ondanks een aantal wissels lukt het Servia niet om het vonnis in deze set te ontlopen.
Setwinst
In het vervolg lukt het Servia beter om antwoord te geven op de servicedruk van de Amsterdammers en
blijven in de tweede en derde set makkelijk bij. Met slimme services van middenaanvallers Jan Peter Kok
en Sjoerd Hendriks worden beide sets eenvoudig naar Viaanse zijde getrokken.
Herstel
De vierde set dreigt Servia opnieuw overlopen te worden door de sterke services van Amsterdam. Door
de matige passing lukt het de mannen niet om de aanval te verdelen en is het spel te voorspelbaar om
het Amsterdam moeilijk te maken. De heren uit de hoofdstad zien hier een grote kans opdoemen om de
broodnodige punten binnen te halen. Halverwege de set is het echter Johan Beijen die met een lange
servicereeks (7!) de stand weer gelijk trekt en de droom van Amsterdam uiteenslaat. Servia speelt met
vertrouwen door en de Amsterdammers zijn het spoor bijster. Ze willen te graag punten scoren, waardoor
ballen juist uit en in het net worden geslagen. Hierdoor is het Servia dat ook deze set en daarmee de
wedstrijd naar zich toe kan trekken.
Servia versterkt met de winst op Amsterdam (3-1) de zesde positie door de winst en kan met veel