Servia H1 geeft winst weg in derby tegen Vives


Met veel energie start Servia de altijd beladen wedstrijd tegen de noorderburen. De IJsselsteinsemannen worden overrompeld door het servicegeweld en kijken snel tegen een achterstand aan. De Viaanse mannen stevenen dan ook af op een snelle setwinst, 19-25. Ditzelfde beeld herhaalt zich in de tweede set waarin opnieuw de service hetverschil maakt. Middenaanvaller Jan Peter Kok speelt een belangrijke rol in de voorsprong die Servia neemt die leidt tot een comfortabele voorsprong, 18-23.

Kantelpunt

Een sterke servicereeks van de spelverdeler van IJsselsteinse zijde brengt Servia echter aan het wankelen. Waar er eerst nog voldoende vertrouwen in de ploeg zit om het initiatief terug te pakken, is de energie bij 24-23 helemaal verdwenen. Een individuele fout aan Viaanse zijde geeft de set direct aan Vives. Het gebrek aan vertrouwen klinkt door tot ver in de derde set. Vrijwel niets lukt meer en Vivesloopt snel uit naar een ruime voorsprong en de setwinst, 25-12.

Spannend slot

De vierde set weet Servia zich te herstellen en wordt het weer spannend in de wedstrijd. Na een gewonnen vierde set volgt een beslissende vijfde set. Voor Servia is de koek echter op. Inspiratieloosgaan de mannen ten onder, 15-7 en 3-2.

Komende zaterdag (2 februari) speelt Servia thuistegen Fusion om 16.30u in sporthal Helsdingen.